Edukacinis koncertas „Noriu būti „Ąžuoliuku“

23 balandžio, 2024

Jau gražia tradicija tapo kiekvieną pavasarį mokykloje surengti edukacinį instrumentų pristatymo koncertą mūsų ankstyvojo muzikinio ugdymo bendruomenei. Šio koncerto tikslas – supažindinti būsimuosius „ąžuoliukus“ su instrumentais, kuriais galima išmokti groti mokykloje, padėti atrasti labiausiai patinkantį.

Šiais metais su įvairiais instrumentais „mažyliai“ jau pažindinosi per savo pamokėles, klausydamiesi instrumento mokytojų pasakojimų. Tačiau klausytojus ypač žavi tai, kad instrumentus pristato mažieji atlikėjai, neseniai patys buvę mažyliais.

Štai ir šių metų balandžio 18 d. dieną įvykusiame edukaciniame koncerte „Noriu būti „Ąžuoliuku“, mažųjų „ąžuoliukų“ rankose skambėjo trimitas, smuikas, akordeonas, fortepijonas, gitara, fleita, saksofonas, balsas.

Klausytojai  „mažyliai“ džiugino smalsumu – sulaukėme itin smagių jų klausimų: „Ar fleita pagaminta iš dramblio?“, „Ar trimitas šaltas?“, „Ar smuiko lazdelė iš arklio, ar žirgo plaukų?“. Visiems buvo daug juoko ieškant atsakymų, o teigiamos emocijos tikrai padės berniukams įsiminti pristatytus instrumentus ir pasirinkti jiems labiausiai patikusį.

Koncertą išraiškingai vedė „mažylių“ mokytoja Edita Jauniškienė – jos šiluma apsupti pirmuosius žingsnius dainos pasaulyje žengia dauguma „ąžuoliukų“. Mokytoja taikliais klausimai padėjo atlikėjams įdomiai  atskleisti savų instrumentų paslaptis ir sukūrė tikrai nuotaikingą ir įtraukią koncerto atmosferą.

Nekantriai laukiame rugsėjo 1-osios, kai „mažyliai“ taps pirmokais ir mokysis dainuoti ne tik balsu, bet ir savo pasirinktu instrumentu!

Parengė ir fotografavo projekto vadovė, fortepijono mokytoja metodininkė Agnė Enčienė



Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Vilniaus „Ąžuoliuko” muzikos mokykla
Juridinio asmens kodas 191662751

Adresas Gedimino pr. 15A, LT-01103, Vilnius
Tel.: (8-5) 262 10 10.
Elektroninis paštas rastine@azuoliukas.vilnius.lm.lt

BENDRAUKIME!

©2024
Visos teisės saugomos.